mijn werkwijze

Wat houd een Happy Flooff trimbeurt in?

Een goed begin is het halve werk.

Als ik bij je aankom kijk ik eerst naar een geschikte plek waar we kunnen starten. Het ideale plekje is rustig en koel met goed licht. Vervolgens zet ik mijn tafel op en zet ik alle spullen klaar. Soms kan het helpen om een dekentje met de eigen geur van je kat klaar te leggen. Indien nodig leg ik deze op de tafel. Voordat ik begin maak ik eerst even een paar minuten kennis met je kat.

Vervolgens zetten we hem voorzichtig op de tafel. Bij het begin van de trimbeurt knip ik de nagels van je kat en speur ik naar kleine klitten die ik vervolgens verwijder. Ik kam ook voorzichtig de rest van de vacht door.

Bij Happy Flooff hanteer ik een methode die de vacht spaart, wat betekent dat ik enkel de geklitte delen weghaal en niet zomaar de hele kat kaal scheer. De bijzondere ‘funky’ kapsels met openingen erin kunnen wat vreemd ogen, maar ze zijn echt het beste voor je kat. Deze overgebleven vacht dient als bescherming en is van groot belang.

Mijn katvriendelijke benadering garandeert dat ik je kat geen onnodig ongemak bezorg. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar in de praktijk betekent het dat ik alleen kleine klitten voorzichtig uitkam. Bij grotere klitten maak ik gebruik van een tondeuse. Maak je geen zorgen, zoals eerder vermeld, scheer ik je kat niet volledig kaal. Ik verwijder klitten op een pijnloze manier die de huid niet beschadigt, zodat de vacht mooier en minder gevoelig voor klitten terug groeit.

Ik maak natuurlijk geen gebruik van dwang (middelen) maar beweeg zoveel mogelijk met je kat mee en zal hem proberen af te leiden.

Als er sprake is van ernstig achterstallig onderhoud of vervilting, kan ik deze grote klitten of viltplekken ook verwijderen (tegen een meerprijs). Meestal heb ik genoeg tijd gepland om dit direct te doen. Als het werk te uitgebreid is, plan ik hiervoor een vervolgafspraak in.

Tijdens de trimbeurt stel ik je ook altijd wat vragen over de kat zodat ik je optimaal advies op maat kan geven. Ik check ook altijd even de oren, ogen en het bekje. Indien de kat het toe laat maak ik de ogen en de oren schoon. Heeft je kat last van een katerstaart? Ook die kan ik behandelen.

Op het einde loop ik de vacht van je kat nog eens helemaal na en indien nodig fris ik deze op met een katvriendelijke en geurloze droogshampoo speciaal voor de gevoelige huid van katten. Ik sluit de trimbeurt altijd positief af met wat lekkers of iets leuks voor de kat om mee te spelen. Zo associeert jouw kat het trimmen met iets positiefs. 

Happy Flooff

100% katvriendelijk!

Respectvolle en katvriendelijke trimsessies – Jouw kat behandel ik als een van mijn eigen katten!

Bij mij staat respect voor de kat altijd voorop. Ik trim met zorg en beweeg zoveel mogelijk mee met de kat, zonder gebruik te maken van dwangmiddelen of de kat bij het nekvel te pakken.

Tijdens elke behandeling krijgt jouw kat voldoende liefde en aandacht, en werk ik katvriendelijk en stressvrij. Ik maak gebruik van diverse methodes om de kat af te leiden en neem ook graag even de tijd om te kroelen. Ik vind het prettig al jij erbij blijft als eigenaar. Zo kan ik je vragen stellen en jou en je kat beter leren kennen en daardoor beter adviseren. 

Elke kat wordt behandeld alsof het mijn eigen kat is. Als specialist in het trimmen van katten, richt ik mij bewust alleen op katten. Alle katten zijn welkom, ongeacht het ras.

Jouw kat verdient de beste zorg en aandacht.

Maak nu een afspraak en ervaar de liefdevolle en katvriendelijke trimsessies die ik bied!

HAPPY FLOOFF

Wat is de vachtbesparende trim methode?

Beschermende en katvriendelijke vachtbehandelingen – alleen het beste voor je kat!

Ik geloof sterk in het belang van de vacht van je kat. Deze vacht dient als een kostbare beschermlaag voor hun gevoelige huid, waardoor ze worden afgeschermd tegen diverse externe invloeden zoals UV-straling, scherpe objecten en temperatuurschommelingen. Daarom is het behoud van een gezonde vacht en huidflora van het grootste belang.

Daarom heb ik me toegelegd op een innovatieve en beschermende aanpak van kattentrimmen, die momenteel in opmars is binnen de branche. Als kattentrimster heb ik daarom een van de nieuwste en meest geavanceerde opleidingen gevolgd bij Cats Class.

Ik ben in het bezit van het  Kattentrimsters-Keurmerk, en sta vermeld op hun website. Dit betekent dat ik uitsluitend op een kat- en vachtvriendelijke manier werk. 

Deze benadering betekent dat we de waardevolle vacht van je kat zoveel mogelijk in stand houden. We vermijden het gebruik van ontwolmethoden, plukken of scherpe gereedschappen. Klitten worden zorgvuldig uitgekamd en vilt wordt voorzichtig verwijderd, terwijl we de rest van de vacht met rust laten. Geen onnodig kaalscheren, maar wel het verwijderen van klitten en vilt, zodat jouw kat verzorgd naar huis gaat. Wist je dat je kat zelfs kan “voelen” met zijn haren?

Met mijn recente training en toewijding aan deze katvriendelijke benadering, kun je erop vertrouwen dat je kat de best mogelijke zorg krijgt. Ik nodig je van harte uit om een afspraak te maken en je kat te laten genieten van deze hoogwaardige en innovatieve verzorgingsaanpak.

Let op: Ik bied daarom dus geen ontwol-behandelingen aan. Deze versnellen het rui-proces, wat leidt tot meer verharing en een mindere kwaliteit van de nieuwe vacht. De vacht komt doffer terug en klit veel sneller. Op de lange termijn geen goede oplossing!

Ook tijdens een hittegolf is een kat volledig kaalscheren zonder vervilting geen goed idee. Jouw kat heeft de vacht juist nodig om koel te blijven. Scheren doe ik dus alleen waar nodig.

Heeft jouw kat last van vachtproblemen zoals klitten en vilt? Zoek je een gepassioneerde trimster met goed onderhouden materialen die vacht besparend werkt?

Maak nu een afspraak en geef jouw kat de perfecte vachtbehandeling die hij verdient!

HAPPY FLOOFF

Ik trim je kat aan huis

Katvriendelijk trimmen aan huis – Geen vervoer nodig!

Wil je jezelf en je kat de stress van het vervoer besparen? Geen zorgen, ik kom naar jou toe voor een professionele trimbeurt aan huis!

Ik werk uitsluitend op afspraak en bied ambulante trimdiensten aan in Midden- en Zuid Limburg. Ik trim op maandag t/m vrijdag in de avonduren en op zaterdag (na overleg).

Samen bespreken we de beste aanpak voor jouw unieke kat, omdat elke kat verschillende vachtproblemen kan hebben.

Het enige wat ik nodig heb is een rustige koele plek met goed licht. Als eigenaar mag je er natuurlijk bij zijn om je kat gerust te stellen. Voor een optimale ervaring is het fijn als er geen onverwachte bezoekers of harde geluiden zijn die de kat kunnen laten schrikken tijdens de trimbeurt.

Maak nu een afspraak voor een stressvrije en katvriendelijke trimbehandeling bij jou thuis!

Happy Flooff Klanten vertellen FotoBitjoeg

Advies nodig voor tussen de trimbeurten door

Gratis advies op maat – Verzorging voor jouw klitvrije kat!

Met veel liefde en geduld verzorg ik jouw kat en help ik hem af van de vachtproblemen.

Daarnaast ontvang je advies op maat voor de vachtverzorging die perfect aansluit op de behoeften van jouw kat. Zo kun je zelf de vacht van jouw kat optimaal verzorgen tussen de trimbeurten door.

Elke situatie bekijk ik afzonderlijk en zonder te oordelen. Tijdens de behandeling stel ik vragen om een compleet beeld te krijgen en de juiste oplossing te bieden. Iedere kat en zijn omgeving zijn uniek, en dat verdient een persoonlijke aanpak.

Ik adviseer ook over welke kammen en technieken je zelf het beste kunt gebruiken voor het bijhouden van je lieveling tussen de trimbeurten door.

Ik kijk ook altijd even naar de nagels, oortjes en in het bekje indien de kat dit toelaat. Soms komt het voor dat ik adviseer een dierenarts te bezoeken.

Wil je meer weten over hoe ik jouw kat kan helpen? Neem gerust contact met me op en samen zorgen we voor een blije en klitvrije kat!

Happy Flooff Klanten vertellen FotoBitjoeg
Instagram
WhatsApp
FbMessenger
Tiktok